fbpx

Olej z Pestek Malin

29,00 

Olej z pestek malin, nierafinowany, zimnotłoczony to cudownie pachnący i aksamitny antyoksydant, ochraniacz i ukojenie dla zmęczonej skóry. Jest miękki, aksamitny i szybko się wchłania nie pozostawiając świecącej warstwy. A zapach! Cudo…

Produkt  z rodzinnej manufaktury w Beskidzie Niskim. Za marką stoi absolwentka studiów ogrodniczych ze specjalizacją zielarską, która kreatywne tworzy Eko-kosmetyki o zaskakujących aromatach.  Wszystko produkowane jest ręcznie według tradycyjnych receptur. Co to oznacza? Oznacza to łagodną pielęgnację w zgodzie z naturą…

Brak w magazynie

SKU: MY07OLPM Kategoria: Tag:

Dostawa

Nasze towary to w 100%  rękodzieło, przygotowywane na bieżąco tak, aby było jak najświeższe, zatem serdecznie prosimy o wzięcie pod uwagę, że czas dostawy może wynosić 5-7 dni. Przy większych zamówieniach prosimy o składanie ich z dwutygodniowym wyprzedzeniem.

Promujemy rodzinne manufaktury, a nie masową produkcję, ale na taką wyjątkową przesyłkę warto poczekać

1% z zakupu przekazujemy na wsparcie naszego podopiecznego Janka – chłopca z zespołem Aspergera.

Olej tłoczony z pestek maliny to bogactwo kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. To właśnie one utrzymują odpowiedni balans wodny skóry zapewniając, że jest ona nawilżona (używać olej na hydrolat lub wodę). Polecany jest do skóry zarówno tłustej jak i suchej, gdyż zbilansuje poziom wody i sebum w skórze. Ponadto olej z pestek malin to bogactwo witaminy E – naturalnego antyoksydantu oraz witaminy A, która wspomaga regenerację skóry, włosów i paznokci. Ma także bardzo dobry wpływ na cerę trądzikową. Dzięki kwasom tłuszczowym i dobroczynnym witaminom wspaniale regeneruje naskórek, zmniejsza skutki stresu antyoksydacyjnego, wygładza, przyspiesza gojenie się drobnych ran i poprawia barierę lipidową skóry. Działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie oraz pobudza regeneracje nabłonków oraz tkanki łącznej. Wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność skóry. Zwalcza zaburzenia w metabolizmie tłuszczów spowodowane brakiem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Skład: Zimnotłoczony, nierafinowany olej z pestek malin
INCI: Rubus Idaeus ( Raspberry) Seed Oil
Opakowanie: buteleczka z ciemnego szkła
Pojemność: 30 ml

Stosowanie: można stosować go rano po przemyciu twarzy pod makijaż lub jako dodatek kilku kropel do ulubionego kremu. Zalecały również stosowanie oleju na noc gdyż chroni skórę przed powstawaniem zmarszczek mimicznych oraz skutkami stresu oksydacyjnego.